De Boer: ‘Cillessen wordt niet verkocht. Dan wordt het verhuren’

Ajax verblijft deze week in Oostenrijk, maar ook daar lijkt het er niet op dat Jasper Cillessen erin slaagt uit te groeien tot eerste keeper. Er lijkt na drie landstitels op rij en vele goede prestaties geen reden om te wisselen. De Boer deelde vorige week ook al mee dat Vermeer met een ‘neuslengte’ voorsprong aan het seizoen begint. Als Cillessen opnieuw tweede keeper wordt en zijn geluk liever elders wil beproeven, is Ajax bereid mee te werken. Maar de doelman wordt niet verkocht, zo meldt Frank de Boer.

Cillessen werd in de zomer van 2011 overgenomen van NEC en mocht samen met Kenneth Vermeer uitmaken wie de vaste plek onder de lat verdiende. De keuze van de trainer viel op Vermeer en Cillessen werd tweede man. Dat klonk als toekomstmuziek met een contract tot 2016.

“Jasper wordt niet verkocht, dat zeker niet. Dan wordt het verhuren,” zegt De Boer in bijzijn van Ajax Life. Het hoge woord is er nog niet uit, Vermeer is nog niet officieel opnieuw de eerste man, maar Cillessen mag alleen weg als zich voor hem een alternatief aandient. Dat zegt misschien al genoeg.

“Jasper staat er als Kenneth geblesseerd of geschorst is, maar hij wil graag alle 34 wedstrijden spelen. Dat moeten we in overleg bekijken, want Ajax heeft in dat geval wel een goed alternatief nodig. Het is goed voor Jaspers ontwikkeling als-ie een heel seizoen keept, dat staat buiten kijf.”

Van der Hart
Als Cillessen vertrekt, heeft Ajax in Mickey van der Hart een derde keeper. Wat zijn rol komend seizoen wordt, is nog niet geheel duidelijk. Ook door de onzekerheid rond Cillessen. “Dat hangt weer af van welke keeper je haalt. Wordt het iemand die de strijd aangaat met Kenneth of gaan Mickey en hij uitmaken wie tweede en derde man wordt?”

“Wij hebben veel vertrouwen in Mickey. Mickey maakt grote stappen, is een groot talent. Het is voor hem erg belangrijk met Jong Ajax wedstrijden in de Jupiler League te spelen. Dat is weer een stapje hoger,” vervolgt De Boer. “Mickey mist alleen een deel van de voorbereiding omdat hij met het Nederlands elftal onder 19 jaar het EK gaat spelen. Dat geldt trouwens ook voor Jong Ajaxdoelman Peter Leeuwenburgh. Ze zitten allebei in de voorselectie.”

Bron: AjaxLife

Related posts