Overmars: ‘Bij ons zou Van Ginkel in de CL hebben gespeeld’

Marc Overmars betwijfelt of Marco van Ginkel klaar is voor de overstap naar Chelsea. De twintigjarige middenvelder vertrekt deze zomer naar de Engelse topclub, die donderdag melding maakte van een akkoord met Vitesse. Ajax had eveneens belangstelling voor Van Ginkel, maar tot teleurstelling van Overmars maakte de club geen kans.

“We konden geen gesprekken voeren met de speler, omdat Chelsea een samenwerkingsovereenkomst heeft met Vitesse”, verklaart Overmars, directeur voetbalzaken van Ajax, in gesprek met de BBC. “Die club was de eerste keus. Het belangrijkste voor een speler is speelminuten in het eerste elftal. Hopelijk verloopt de deal goed en zal Van Ginkel deel uitmaken van het eerste elftal.”

Overmars steekt de belangstelling voor Van Ginkel, die volgens de Engelse media voor ruim tien miljoen euro naar Londen trekt, niet onder stoelen of banken. “Van Ginkel is een groot jong talent en we zouden hem graag naar Ajax zien komen. Of het te vroeg is om naar Chelsea te vertrekken, weet ik niet”, zegt de bestuurder van Ajax. “Bij ons zou hij veel wedstrijden hebben gespeeld, ook in de Champions League.”

Tekst: Soccernews.nl

Related posts