FC Utrecht: ‘Jammer, maar Van der Hoorn was onhoudbaar voor ons’

Mike van der Hoorn kwam vandaag tot een akkoord met Ajax. De verdediger gaat in Amsterdam een contract van vier seizoenen tekenen. FC Utrecht vindt het jammer dat Van der Hoorn vertrekt, maar ze gunnen het hem wel. “Mike gaf te kennen graag naar Ajax te gaan om een stap te maken, op het moment dat de clubs er uit zouden komen. Dit is nu het geval. Het is Mike gegund. Hij is een voorbeeld voor jonge spelers, vastberaden en onverstoorbaar op weg naar zijn doel,” zegt Edwin de Kruijff, de manager spelerszaken van FC Utrecht, op de officiële website van FC Utrecht.

De 20-jarige verdediger was volgens algemeen directeur Wilco van Schaik onhoudbaar was voor FC Utrecht. “Wij zijn ons bewust van onze status als opleidingsclub,” zegt de beleidsmaker. “We weten dan ook dat er een moment komt waarop wij jongens moeten laten gaan. Dat is inherent aan een club als FC Utrecht. Ajax schatte de potentie van Mike op hetzelfde hoge niveau in als wij. Vandaar dat we tot een deal zijn gekomen waar wij als club ook zakelijk erg blij mee zijn. Het is nu aan ons om een passende opvolger te vinden die de positie van Mike kan gaan invullen. Wij zijn hier op voorbereid, dus ik heb hier alle vertrouwen in.”

Van der Hoorn zelf verlaat trecht met pijn in het hart. “Ik besef dat ik alles dat ik tot op dit moment als voetballer heb mogen meemaken, te danken heb aan FC Utrecht,” zegt de 20-jarige Van der Hoorn op de site van de club. “FC Utrecht heeft mij opgeleid en gebracht tot waar ik nu ben. Ik heb hier mogen debuteren en een geweldig mooi seizoen mogen meemaken. Ik heb hier een ongelooflijk mooie tijd gehad. FC Utrecht is een familieclub waar ik mij altijd enorm prettig heb gevoeld.”

Maar Van der Hoorn moet vooruit kijken: “Ajax is voor mij een nieuwe uitdaging en een nieuwe ervaring. Ik heb veel zin om bij Ajax aan de slag te gaan, maar ik zal mijn tijd in Utrecht nooit vergeten”.

Tekst: ELFVoetbal

Related posts