De Boer blij met Van der Hoorn: ‘Regeren is vooruitzien’

Ajax versterkte zich vrijdag zo goed als zeker met Mike van der Hoorn en daar was trainer Frank de Boer zeer over te spreken. De oefenmeester liet vanuit Oostenrijk, waar Ajax op trainingskamp zijn, weten tevreden te zijn met de aanwinst.

“We willen bij Ajax alle posities dubbel bezet hebben”, begint De Boer zijn verhaal. “Regeren is vooruitzien, dus vanuit die gedachte kunnen posities beter overbezet dan onderbezet zijn. Stel dat Toby Alderweireld zou vertrekken, dan hebben we met Joël Veltman en Mike van der Hoorn twee goede spelers in huis die zijn positie kunnen overnemen. Vervolgens mogen Joël en Mike het dan samen gaan uitmaken wie er op die plek komt te spelen.”

De Boer ziet met Van der Hoorn mogelijkheden om door te groeien. “Mike geldt als een groot talent en dergelijke talenten willen we graag bij Ajax hebben. Hij heeft een fantastisch postuur voor een centrale verdediger en is ondanks zijn lengte nog vrij snel ook. Bovendien is hij pas twintig jaar. Hij kan zich de komende jaren volop gaan ontwikkelen bij ons.” De mandekker zal na een medische keuring zijn handtekening onder een contract tot medio 2017 zetten.

Tekst: Soccernews

Related posts