Column Ron Schiltmans: Let op Hoesen

Ik weet nog niet goed wat ik tot dusver met deze transferperiode aan moet. Is het stilte voor de storm, of gaat dit zo door tot eind augustus? Niemand komt, niemand gaat. Het is als hengelen in een kabbelend beekje. Je zet drie zelf gekweekte vissen uit, maar die blijven voor je voeten zwemmen. Je kunt ze net zo goed weer terug doen in je netje. Een mooi exemplaar komt even boven bij je dobber, maar wordt gevangen door je buurman. Dat vind je niet erg, want die concurrent heeft al jaren minder gewicht, als het in mei op wegen aankomt.

Van Adam Maher wisten we bijna zeker dat hij naar Amsterdam wilde. Maar blijkbaar had hij zelf, net als Ajax, ook twijfels of hij het fysiek en mentaal al aan zou kunnen in de ArenA. Vandaar de tussenstap PSV. Verstandig. Hoewel. Hij moet er samen met Jozefzoon de 37 doelpunten van Mertens en Lens op gaan vangen. Dat lijkt me zwaarder dan het gespreide bedje Ajax. Maar het verschil is, Ajax zegt hem niet nodig te hebben en in Eindhoven moet hij meteen de platte kar gaan trekken. Opvallend ook om te zien dat met deze transfer de pek en veren voor technisch manager Marcel Brands snel weer opgeborgen werden. Het trainingscomplex noemen ze daar inmiddels al euforisch Maherdgang. Je voelt nu al dat het alleen maar tegen kan gaan vallen.

Maar dat zijn dus geen Amsterdamse zorgen. Die zijn er…

Lees verder op: RonSchiltmans.nl

Related posts