‘Als je als Amsterdammer bij Ajax aan de slag mag gaan, grijp je die kans’

Ajax maakte deze week bekend dat het oud-honkbalinternational Tjerk Smeets aantrekt als nieuwe teammanager ten faveure van David Endt. Die nam die rol al sinds 1997 op zich, maar de club wilde graag verder professionaliseren en koos er daarom voor een andere functie binnen Ajax te bedenken voor Endt. In zijn plaats werd Smeets, zoon van tv-presentator Mart Smeets, maar de club gehaald.

In gesprek met Het Parool geeft Smeets aan erg blij te zijn met de overstap naar de landskampioen. “Als je als Amsterdammer bij Ajax aan de slag mag gaan, grijp je die kans met beide handen aan”, zegt hij donderdag. Voormalig hockey-international Mark Teeuwisse zou ook als kandidaat hebben gegolden voor de baan.

Welke rol Endt nu op zich gaat nemen, heeft Ajax nog niet bekendgemaakt. Hij reageerde in gesprek met AT5 teleurgesteld op het bericht dat Ajax hem vanaf 10 juli officieel zou gaan vervangen. “Ik ben not amused, geschokt en verrast”, zei hij.

Tekst: Voetbalzone

Related posts