Van der Hoorn kan voor vier jaar tekenen bij Ajax mits Alderweireld transfer maakt

De Ajax-leiding heeft de woorden van Frank de Boer, dat Mike van der Hoorn (20) ondanks zijn tegenvallende jeugd-EK nog steeds als zeer interessante optie wordt gezien, onderstreept. De talentvolle verdediger van FC Utrecht kreeg een eerste contractvoorstel voor vier jaar.

Hij zit nog in de wachtkamer zolang Toby Alderweireld niet is verkocht. De Belg meldde zich gisteren na zijn vakantie weer bij Ajax en vloog met de ploeg mee naar het trainingskamp in Oostenrijk, waar op duizend meter hoogte in Neustift de eerste training werd afgewerkt.

Waar Christian Eriksen overweegt zijn tot 2014 lopende contract met één jaar te verlengen als interesse van Europese topclubs uitblijft, wil Alderweireld sowieso zijn horizon verbreden. Tot een persoonlijk akkoord met Ajax kwam het nog niet, maar die onderhandelingen zullen geen problemen opleveren. Ook tussen de clubs is een akkoord haalbaar.

“We hebben de afgelopen weken diverse keren in een heel prettige, open maar ook zakelijke sfeer met Ajax gesproken en Mike toestemming gegeven om ook met Ajax te praten”, aldus algemeen directeur Wilco van Schaik van FC Utrecht. “Wij hebben Marc Overmars heel duidelijk gezegd wat we Mike waard vinden en Ajax heeft dat ook gedaan. Dat verschil moet overbrugbaar zijn, denken we beiden. Dus dan mogen club en speler van ons met elkaar praten. Dan komt er ook snel duidelijkheid.”

Ajax geeft er blijk van de centrumverdediger niet te beoordelen op de EK onder 21-wedstrijden tegen Spanje en Italië, maar op de 31 wedstrijden, plus vier play-offduels in de eredivisie. Frank de Boer en Jaap Stam zien – net als Louis van Gaal die al ‘voorselecteerde’ voor Oranje – voldoende mogelijkheden om Van der Hoorn nog grote stappen te laten maken.

Bron: De Telegraaf

Zie ook eerdere berichten:
27-06-2013: FC Utrecht-directeur: ‘Geen derde bod Ajax op Van der Hoorn. Wel nog in gesprek’
27-06-2013: Ajax doet derde keer bod op Van der Hoorn
26-06-2013: Ajax houdt Van der Hoorn nog altijd in het vizier
16-06-2013: ‘Alleen Ajax concreet voor Van der Hoorn’
09-06-2013: ‘Als Ajax niet met een goed bod komt, wordt er niet gesproken over Van der Hoorn’
29-05-2013: FC Utrecht veegt eerste bod Ajax op Van der Hoorn van tafel
28-05-2013: ‘Ajax mengt zich in strijd om Van der Hoorn’

Related posts