Rodney Sneijder ruilt RKC inderdaad in voor Turks B-avontuur bij Sanliurfaspor

De geruchten dat Rodney Sneijder aan de slag zou gaan in Turkije waren er al even (zie eerdere bericht ) en het gaat er daadwerkelijk van komen. Op een krachtmeting met zijn bij Galatasaray spelende broer Wesley Sneijder hoeven we echter niet te rekenen, want de bij RKC Waalwijk vertrokken Rodney gaat aan de slag op het tweede niveau.

De 22-jarige Sneijder is een principeakkoord overeengekomen met Sanliurfaspor, de nummer twaalf van het voorbije seizoen in de 1. Lig. Dat meldt die club via de officiële kanalen. De details van het contract zijn nog niet precies bekend, naar verluidt zet de geboren Utrechter zijn handtekening onder een overeenkomst voor twee seizoenen. Overigens ligt Sanliurfa niet bepaald in de buurt van Istanbul: het is een stad in Zuidoost-Turkije, in de buurt van de Syrische grens.

Sneijder doorliep de jeugdopleiding van Ajax, maar wedstrijden in de hoofdmacht spelen deed hij niet. In het seizoen 2011/12 werd hij verhuurd aan FC Utrecht, de club uit zijn geboortestad. Een jaar later verbond hij zich aan RKC, maar van die club kreeg hij na afloop van het voorbije seizoen een transfervrije status. Helemaal rond is de transfer nog niet, benadrukt Sneijder aan Voetbal International. “Ik heb een goed gesprek gehad maar er is geen sprake van een definitief akkoord.” Financieel gezien is alles echter in orde en iedereen bij de club ziet hem graag komen, zegt Sneijder.

Tekst: Voetbalzone

Related posts