‘Misschien bang voor tweede El Hamdaoui’

Youri van den Busken laat aan VI Radio weten dat hij ook niet volledig begrijpt waarom Ajax plots afhaakte voor Adam Maher. De middenvelder vertrekt naar psv en de AZ-watcher denkt dat Ajax daar goede redenen voor zal hebben gehad.

‘Het is een complex verhaal’, begint Van den Busken. ‘Er werd geroepen dat Ajax dat bedrag niet wilde betalen en dat werd ook stellig geroepen door Frank de Boer. Maar dat is wel raar omdat Ajax maandenlang had aangegeven dat ze Maher graag wilden hebben. Misschien dachten ze dat ze hem voor één of twee miljoen binnen konden hengelen, maar ze wisten toen ook al dat hij duur was.’

‘Ik heb het idee dat Ajax goed om zich heen heeft gekeken en ze hebben veel informatie ingewonnen over Maher. Misschien waren ze bang voor een tweede El Hamdaoui of misschien dachten ze dat hij overbodig zou worden met alle spelers die Ajax nog tot zijn beschikking heeft. Als Siem de Jong en Christian Eriksen blijven, dan is het misschien wel een heel dure kracht. Bij psv is hij echt hard nodig.’

Tekst: AjaxShowtime

Related posts