De Boer wacht af: ‘Een nieuw contract voor hem? Ik hoop het’

Ajax vliegt maandag naar Oostenrijk om zich aldaar voor te bereiden op het nieuwe seizoen. Dat doet het team mét Christian Eriksen in de gelederen, die op een transfer aast, maar nog altijd tot de zomer van volgend jaar onder contract staat bij de regerend landskampioen. Borussia Dortmund en Liverpool worden met de Deen in verband gebracht, maar zij meldden zich nog niet serieus in de Amsterdam ArenA.

Doordat het contract van de 21-jarige middenvelder volgend jaar afloopt, moet Ajax hem nu verkopen om nog een redelijke som voor Eriksen te ontvangen. De Boer zegt in NUsport te hopen op een contractverlenging van Eriksen. “Ja, ook Eriksen moet zich maandag gewoon melden. Een nieuw contract voor hem? Ik hoop het. Hij weet dat wij dat graag willen, dus het is aan Christian. Bij Siem de Jong is dat ook zo. Ik verwacht geen transfers, het is nu vrij stil.”

Eriksen heeft er nu drieënhalf jaar in het eerste elftal van Ajax opzitten en speelde 109 competitiewedstrijden voor Ajax, waarmee hij driemaal kampioen van Nederland werd. Ajax is bezig met de komst van Lerin Duarte, maar als Eriksen daadwerkelijk besluit om langer bij Ajax te blijven is het de vraag of de kampioen zich nog echt in Almelo gaat melden.

Tekst: Voetbalzone

Related posts