De Boer onder de indruk van Boilesen

Ajax speelde zaterdagmiddag het eerste oefenduel van het seizoen. Op bezoek bij de amateurs van SDC Putten won de ploeg van Frank de Boer met 1-4. Bij Ajax maakten Nicolai Boilesen en Davy Klassen weer speelminuten en Riechedly Bazoer en Dejan Meleg maakten voor de eerste keer hun opwachting namens de regerend landskampioen. Trainer De Boer is te spreken over de ontwikkeling die vooral Boilesen doormaakt.

“Als je een foto van anderhalf jaar geleden naast een huidige foto van Boilesen houdt, zie je een totaal andere jongen”, zei De Boer na afloop tegen het aanwezige journaille. “Hij is weliswaar lange tijd uitgeschakeld geweest, maar tijdens zijn revalidatie is hij fysiek gezien een echte kerel geworden.”

Gedurende de wedstrijd in Putten, waarin Meleg de score opende en Klaassen, Boilesen en Jody Lukoki eveneens scoorden, gaf De Boer enkele jongelingen een kans. “Riechedly Bazoer speelde heel volwassen. Zeker als je bedenkt dat hij pas 16 jaar is.” Over Meleg: “Maar hij is nog wel heel jong. Dejan is pas eerstejaars senior. Hij heeft vandaag in ieder geval een goede indruk achtergelaten.”

Tekst: Goal.com

Related posts