Amsterdam ArenA mikt op uitbreiding: ‘Die wens koesteren we al langer’

De Amsterdam ArenA was het afgelopen seizoen gastheer voor de Europa League-finale tussen Chelsea en Benfica. De thuishaven van Ajax hoopt in de toekomst zich ook kandidaat te stellen voor een Champions League-finale én droomt ervan uitgekozen te worden als speelstad tijdens het EK in 2020. Om die wensen in vervulling te laten gaan zal er echter wel uitgebreid moeten worden.

De ArenA kan momenteel nog ruim 53.000 supporters een zitplaats aanbieden. De plannen om de capaciteit te vergoten zijn er al. “Onze stadioncapaciteit moet met 10.000 plaatsen groeien, die wens koesteren we al langer”, zegt woordvoerder Hendrik Jan de Mari woensdag in De Telegraaf. “En dit kan ook, door aan de noord- en zuidzijde aan de bovenkant rijen bij te plaatsen.”

Aan het einde van 2012 werd de ArenA al voorzien van een kleine verbouwing. De dug-outs werden bij die verbouwing van het veld gehaald en geïntegreerd in de tribune aan de westkant van het stadion, terwijl daarbij ook de trap richting het veld een metamorfose kreeg.

Tekst: Soccernews

Related posts