Overmars: ‘Bereid geld uit te geven’

Marc Overmars legt in de papieren versie van Voetbal International van deze week uit hoe hij de laatste tijd met de club te werk is gegaan op de transfermarkt. ‘We zijn bereid geld uit te geven’, aldus de directeur voetbalzaken van de regerend landskampioen.

Over het links laten liggen van Adam Maher is de sportbestuurder helder. ‘We maken keuzes en hebben besloten niet op Maher te gaan bieden’, legt Overmars uit. ‘Het is ook een beetje een eigen leven gaan leiden. Maher is een goede speler, maar we hebben ons nooit bij AZ voor hem gemeld. In die zin zijn we dus niet afgehaakt, want er is nooit onderhandeld. We hebben met Adam zelf contact gehad en daarbij is het gebleven.’

‘Het geld is dus de hoofdreden niet. Ajax staat er financieel hartstikke goed voor en we zijn bereid geld uit te geven. Dat hebben we bewezen met de poging Marco van Ginkel binnen te halen’, vertelt Overmars. Ajax had zeven miljoen euro over voor de middenvelder van Vitesse, maar de Arnhemse club weigert aan Ajax te verkopen. Voor vijf miljoen euro vertrekt Van Ginkel nu waarschijnlijk naar Chelsea.

Tekst: Ajaxshowtime

Related posts