Dijks: ‘Als er straks bij Ajax nog geen plaats is voor mij, dan blijf ik gewoon hier’

Mitchell Dijks staat voor een nieuw avontuur. De linksback annex centrale verdediger brak vorig seizoen door in het eerste elftal van Ajax, maar speelde mede door de concurrentie van de uitstekend presterende Daley Blind maar zes competitiewedstrijden. Nu Nicolai Boilesen ook weer hersteld is van een hamstringblessure, heeft Dijks zich laten verhuren aan sc Heerenveen.

De verdediger uit Purmerend hoopt bij Heerenveen aan meer speelminuten toe te komen. “Ik heb het hier nu al naar mijn zin”, zegt de twintigjarige Dijks tegen het Friesch Dagblad. “En als na een jaar mocht blijken dat er bij Ajax nog geen plaats is voor mij, dan blijf ik gewoon hier. Daley Blind heeft het heel goed gedaan op mijn plaats, waardoor ik voornamelijk op de bank heb gezeten. Je moet als voetballer soms wel eens wat geduld hebben, maar ik vind dat je als jonge speler aan de bak moet. Elke voetballer wil spelen.”

Dijks debuteerde in de strijd om de Johan Cruijff Schaal in het eerste elftal van Ajax: hij begon toen als linksback, terwijl Blind in het centrum van de defensie startte. Blind kende echter een verschrikkelijke wedstrijd en Ajax haalde Niklas Moisander als nieuwe centrale verdediger. Dijks speelde in de tweede seizoenshelft nog maar twee wedstrijden voor Ajax 1: tegen RKC Waalwijk in de competitie en tegen AZ in de KNVB Beker.

Bron: Friesch Dagblad

Related posts