AZ begrijpt De Boer niet: ‘Wij hebben nooit een prijs genoemd’

Bij AZ heeft men met verbazing gereageerd op de uitspraken die Frank de Boer dinsdag deed over Adam Maher. De coach van Ajax gaf aan dat hij begreep dat zijn werkgever was afgehaakt in de strijd om de middenvelder, omdat Maher simpelweg te duur zou zijn. Algemeen directeur Toon Gerbrands van AZ vraagt zich af hoe De Boer tot die conclusie is gekomen.

In de media circuleren er weliswaar behoorlijke bedragen, maar Ajax heeft zich nooit bij AZ gemeld voor Maher. “De feiten zijn heel simpel: Ajax heeft nooit officieel belangstelling getoond voor hem en wij hebben ook nooit een prijs genoemd”, zegt Gerbrands in het Algemeen Dagblad. “Bovendien heeft Marc Overmars een week geleden nog gezegd dat de vraagprijs juist niet de reden is dat ze zijn afgehaakt. Het is een vreemde uitspraak van De Boer.”

Door het afhaken van Ajax is PSV de belangrijkste kandidaat om de negentienjarige Maher binnen te halen en AZ zou acht miljoen euro verlangen: zeven miljoen voor de club en een miljoen voor de speler zelf. Technisch directeur Earnest Stewart van AZ wilde die bedragen dinsdagavond echter niet bevestigen. Wel liet hij aan het Eindhovens Dagblad weten dat AZ een vraagprijs in het hoofd heeft zitten en dat de club daaraan zal vasthouden.

Tekst: Voetbalzone

Related posts