‘Duarte is vergelijkbaar met Eriksen, hij kan scoren en assists geven’

Ajax heeft nog geen grote slag gemaakt op de transfermarkt. De club nam dan wel jeugdinternational Sam Hendriks over van De Graafschap en trok daarnaast de Duitser Marvin Höner aan, maar of zij komend seizoen veel wedstrijden in de hoofdmacht gaan spelen is nog maar de vraag. Adam Maher werd wel genoemd als topaankoop, maar Ajax is afgehaakt in de strijd om de handtekening van de AZ-middenvelder.

De club richt zich nu op Lerin Duarte. “Duarte is een heel groot talent”, tekent Goal op uit de mond van trainer Frank de Boer. “Ik volg hem al sinds hij bij Sparta in de A1 zat, in de sterke lichting met onder anderen Kevin Strootman en Erik Falkenburg. Hij is een vergelijkbaar type als Christian Eriksen, hij kan scoren en assists geven. We hopen er dan ook uit te komen met Heracles Almelo.”

Voorlopig houdt De Boer zich vooral bezig met de zoektocht naar een rechtsbuiten. “Daar ligt onze prioriteit”, bevestigt hij. “Isaac Cuenca was natuurlijk een optie. Ik vind hem een fantastische voetballer en ik heb ook een heel lief sms’je van hem gekregen. Omdat hij geblesseerd is kijken we in eerste instantie echter verder. Het heeft niet zoveel zin om een geblesseerde speler aan te trekken. Hij zou pas over maanden kunnen aansluiten”, doelt de coach op de vleugelspeler van Barcelona, die het voorbije seizoen gehuurd werd.

Tekst: Voetbalzone

Related posts