‘Deur voor Maher staat nog altijd op een kiertje’

Ajax trok zich recent terug uit de strijd om Adam Maher. De Amsterdammers zijn bijzonder gecharmeerd van het talent van de middenvelder, maar willen jaren na Miralem Sulejmani niet nog eens ettelijke miljoenen euro’s uittrekken voor een binnenlandse transfer. Hoofdtrainer Frank de Boer zegt dat hij fan blijft van de speler Maher, maar dat de prioriteiten nu gewoon elders liggen.

Maher speelde een bijzonder sterk seizoen 2012/13 en deed het vervolgens ook goed op het EK Onder-21. AZ zou geïnteresseerde clubs naar verluidt om een transfersom van zeven miljoen euro vragen, plus één miljoen euro voor Maher. In diens huidige contract staat opgenomen dat hij een bepaald percentage van de transfersom krijgt bij een vertrek uit het AFAS Stadion.

Psv is de laatst overgebleven kandidaat voor de getalenteerde Oranje-international. Ook wanneer Ajax erin slaagt Christian Eriksen voor een hoog bedrag te slijten, zal men niet aankloppen in Alkmaar. Die zekerheid geeft De Boer in een reactie aan NUsport. “Nee, dat lijkt me niet. Dan nog moeten we er niet intrappen om het toch te doen. Dat is de les die we uit het verleden geleerd hebben.”

“Al is Maher natuurlijk een fantastische speler die zeker bij Ajax had kunnen spelen”, werpt de hoofdtrainer zelf wel tegen. Hij houdt dan ook een slag om de arm, voor het geval psv, AZ en Maher er samen niet uit zouden komen in de periode die voor hen ligt. “In het leven mag je nooit ‘nooit’ zeggen. De deur staat altijd nog op een kiertje. Maar op dit moment liggen onze prioriteiten ergens anders.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts