De Boer begint voorbereiding Ajax met Bazoer, Boilesen en Klaassen

Ajax is dinsdagochtend begonnen aan de voorbereiding op het seizoen 2013/14. Trainer Frank de Boer trakteerde maandag bij de eerste bijeenkomst op gebak en een dag later mag iedereen zich weer gaan inspannen onder leiding van de coach. De Boer begroette daarbij één nieuw gezicht en twee oude bekenden, die hij vorig seizoen geruime tijd niet tot zijn beschikking had.

Nicolai Boilesen en Davy Klaassen speelden vorig seizoen nul en twee wedstrijden voor Ajax; de verdediger en aanvaller konden door aanhoudend blessureleed steeds niet aansluiten bij de selectie van de Amsterdammers. Voor Boilesen, die in totaal pas tien duels speelde, breekt nu het vierde seizoen in de hoofdstad aan. Hij moet op links concurreren met vaste keuze Daley Blind.

Klaassen, wiens derde seizoen nu aanbreekt, moet voorin proberen Kolbeinn Sigthórsson af te houden van speeltijd. De Boer begroette bij de training ook de pas zestienjarige Riechedly Bazoer. De centrale verdediger maakte de overstap van de A1 van psv naar de 32-voudig landskampioen, een stap die hem bepaald niet in dank werd afgenomen in Eindhoven.

Tekst: Voetbalzone

Related posts