Cillessen meldt zich eerder: ‘Anders zit ik ook maar thuis’

Een opvallend gezicht bij de eerste training van Ajax, dinsdag: Jasper Cillessen. De internationals hebben nog vakantie, Cillessen dus ook, maar de sluitpost meldde zich toch op de eerste training van zijn club. “Anders zit ik ook maar thuis”, sprak de reservedoelman van de landskampioen. Trainer Frank de Boer kan de actie van zijn pupil waarderen.

Of Cillessen zich nog vaak op het trainingscomplex van Ajax komt melden is nog maar de vraag. Met het oog op speelminuten is het goed mogelijk dat de 24-jarige doelman vertrekt. “Ik houd hem er heel graag bij”, laat De Boer weten via de officiële kanalen van de club. “Hij en Kenneth Vermeer zijn misschien wel de twee beste keepers van de Eredivisie. Maar ik zou het niet raar vinden als Jasper een andere keuze maakt met het oog op zijn ontwikkeling.’’

Cillessen brak door bij NEC en met zijn uitstekende prestaties verdiende hij een transfer naar Ajax. De Amsterdammers betaalden circa drie miljoen euro voor de keeper, die in 2011 een vijfjarig contract tekende. Door de concurrentie van Vermeer speelde hij slechts negen competitiewedstrijden in de hoofdstad. Daarnaast kwam hij tot acht optredens in het bekertoernooi en was hij een keer actief in de Europa League.

Tekst: Voetbalzone

Related posts