Ajax gaat andere functie zoeken voor teammanager David Endt

David Endt was jarenlang een gezicht dat verscheen rondom het eerste elftal van Ajax. Voor de teammanager wordt nu echter een andere functie gezocht, omdat de club een verdere professionalisering nastreeft.

Endt zal in het kader van de professionalisering van zijn functie worden vervangen door oud-honkballer Tjerk Smeets of voormalig hockeyer Mark Teeuwisse. Dat meldt De Telegraaf dinsdagochtend.

Smeets is de zoon van televisiepresentator Mart Smeets, na zijn opleiding aan de Cruijff University was hij actief als commercieel manager van de honkbalbond. Teeuwisse is werkzaam als teammanager van hockeyclub Amsterdam. Beide kandidaten spraken al met Frank de Boer.

“Edwin van der Sar heeft me medegedeeld dat ik een andere functie krijg”, reageert Endt in een reactie aan AT5. “Ik ben not amused, geschokt en verrast.”

“Ik ga nu rustig luisteren wat de club met me wil”, zegt Endt, die sinds jaar en dag rondloopt in de Arena. Herman Pinkster keert terug in zijn rol van spelersbegeleider, terwijl voor Endt nog naar een functie wordt gezocht. Het idee is afkomstig van directeur Michael Kinsbergen, die in Amerika leerde hoe de sportwereld verder geprofessionaliseerd kan worden.

Bron: De Telegraaf

Related posts