‘Ajax bood zeven miljoen, Vitesse nam de telefoon niet op’

Marco van Ginkel vertrekt de komende periode waarschijnlijk naar Chelsea, maar een transfer naar Ajax had hij ook graag gerealiseerd. De twintig jaar oude middenvelder, die in november vorig jaar zijn interlanddebuut voor Nederland maakte, stond in het seizoensslot in de belangstelling van de Amsterdammers. Vitesse weigerde echter hem naar een competitiegenoot te laten gaan.

Marc Overmars gaf al vlot aan dat het daarbij ophield en dat Ajax de aandacht moest verleggen naar iemand anders. Van Ginkel op zijn beurt kreeg Chelsea erbij als bewonderaar en met die club wilde Vitesse wél in gesprek gaan. Met succes, want de Gelderlander bracht dinsdag naar buiten dat José Mourinho inmiddels al telefonisch een gesprek voerde met Van Ginkel.

Ajax is daarmee definitief uit beeld, maar het had anders kunnen lopen. Voetbal International-verslaggever Simon Zwartkruis laat dinsdag weten dat Van Ginkel eerder zelf graag naar Ajax wilde vertrekken. Vitesse wenste echter niet mee te werken aan zo’n overstap. Volgens de journalist nam men in Arnhem simpelweg de telefoon niet op voor Ajax. Vanuit Amsterdam zou bereidheid zijn getoond om een transfersom van zeven miljoen euro te betalen.

Tekst: Voetbalzone

Related posts