De Graafschap-spits Sam Hendriks (18) voor vier jaar naar Ajax

Sam Hendriks (18) verruilt De Graafschap voor Ajax. Het talent, dat in 2011 debuteerde voor het Nederlands elftal onder 18 en topscorer van de landelijke eerste divisie was, tekent in Amsterdam een contract voor vier jaar.

Eerder al bereikten Ajax en De Graafschap overeenstemming over een transfersom voor de tot de zomer van 2015 lopende verbintenis van Hendriks. De aanvaller verruilde in 2005 zijn club VV VIOD voor De Graafschap. Met zijn overstap naar Ajax onderstreept Hendriks de afkorting van zijn amateurvereniging: Vooruitgang Is Ons Doel. Door een in augustus 2011 opgelopen knieblessure kwam de superboer pas tot één duel in de hoofdmacht van De Graafschap.

Tekst: De Telegraaf

Zie eerdere berichten:
21-06-2013: Ajax gaat opnieuw poging wagen voor De Graafschap spits Hendriks
24-05-2013: Ajax lijkt PSV-target Sam Hendriks(18) binnen te halen

Related posts