Cruijff: ‘Niemand kan de stap naar het buitenland maken, niet één’

Johan Cruijff vindt dat jonge voetballers uit de Eredivisie te snel voor het buitenland kiezen. De oud-speler en -trainer verzekert dat spelers pas buiten de Nederlandse voetbalgrenzen ontdekken hoeveel ze nog tekort komen. Cruijff neemt als voorbeeld de spelers van Jong Oranje die na de EK-titels van 2006 en 2007 voor het grote geld kozen. “Zeven jaar later heeft niet één speler de top gehaald.”

“In sommige gevallen bleek de subtop zelfs te hoog gegrepen”, benadrukt Cruijff, die hoopt dat de huidige spelers van Jong Oranje beseffen dat het niet verstandig is om voor je 24ste de eredivisie te laten voor wat het is. “Het EK in Israël heeft duidelijk gemaakt, dat op dit moment niemand de stap naar het buitenland kan maken. Niet één”, benadrukt hij maandag in De Telegraaf.

“Deze generatie zal zich eerst verder in de eredivisie moeten ontwikkelen en als dat goed gaat kan op een verantwoorde manier alsnog voor een mooie club worden gekozen.” Cruijff vindt Spanje de norm, ook al is het gat met het huidige Spanje gigantisch. “De kunst is nu om het grote verschil zoveel mogelijk te verkleinen. Daar kunnen de clubtrainers veel aan doen, maar ook de spelers zelf.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts