NOS-directeur voorspelt prijsstijgingen: ‘Kijker betaalt straks meer’

De nieuwe zender FOX NL belooft het Nederlandse publiek flink meer voetbal, maar goedkoper zal het bekijken van live-wedstrijden niet worden. Jan de Jong, algemeen directeur van de NOS, voorspelt in Voetbal International dat de zender van de Australisch-Amerikaanse mediatycoon Rupert Murdoch het geïnvesteerde geld via duurdere abonnementen terug wil gaan verdienen.

Vanaf augustus zal FOX, dat 51 procent van de aandelen van Eredivisie Live in bezit heeft, live-voetbal gaan uitzenden. De kans is echter groot dat de zender na 2014 ook de samenvattingen brengt. De rechten daarvoor liggen nu nog bij de NOS. Volgens De Jong zal de kijker uiteindelijk opdraaien voor de tachtig miljoen euro die FOX investeerde om de tv-rechten te bemachtigen.

“FOX is allesbehalve een filantropische instelling. Dus moet het grote geld uiteindelijk uit betaal-tv komen. Dat zie je ook in landen als Spanje, Engeland, Duitsland, Frankrijk en Italië”, aldus De Jong, die een ‘klopjacht op de abonnee’ voorspelt. “Ik denk dat er de komende jaren tussen de commerciële omroepen veel prijsopdrijving en strijd zal plaatshebben op tal van gebieden.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts