Bayer Leverkusen haalt Donati en lijkt ‘dure’ Alderweireld te vergeten

Toby Alderweireld was een serieuze kandidaat voor Bayer Leverkusen, maar het heeft er alle schijn van dat de Belg niet meer hoeft te rekenen op een transfer naar de nummer drie van het voorbije seizoen in de Bundesliga. Bayer Leverkusen gaf bij monde van directeur Wolfgang Holzhäuser al aan geschrokken te zijn van de vraagprijs van de Ajacied (circa 7,5 miljoen euro) en nu heeft de club Giulio Donati aangetrokken.

De 23-jarige Donati, met Jong Italië verliezend finalist op het EK Onder-21, komt over van Internazionale. Het voorbije seizoen speelde hij op huurbasis voor Serie B-club Grosseto. De verdediger heeft een contract getekend tot medio 2017. Hoewel Donati alleen uit de voeten kan als rechtsback en Alderweireld ook in het centrum kan spelen, heeft het er alle schijn van dat de Ajacied niet meer hoeft te rekenen op een transfer naar Leverkusen.

“We zijn ervan overtuigd dat hij de rechtsbackpositie goed gaat invullen”, laat algemeen directeur Holzhäuser optekenen via de officiële kanalen van de club. Holzhäuser krijgt bijval van sportief directeur Rudi Völler. “Donati was basisspeler bij Italië Onder-21 en hij heeft veel ervaring opgedaan in de Serie B. Met zijn goede prestaties op het EK heeft hij ons gelijk bewezen, we gaan nog veel plezier aan hem beleven.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts