Overmars: ‘Wij hebben Boerrigter, ondanks aflopend contract, hard nodig dit jaar’

Derk Boerrigter (26) is maandag ‘gewoon’ welkom bij Ajax, zo meldt het Algemeen Dagblad. Die dag heeft trainer Frank de Boer zijn spelers voor het eerst dit seizoen bij elkaar.De aanvaller heeft nog een 1-jarig contract bij Ajax. De landskampioen huldigt het principe dat de verbintenis in zo’n geval wordt verlengd óf afscheid wordt genomen van de speler.

Zo belandde Miralem Sulejmani, nadat de Serviër vorig seizoen zijn aflopende contract niet wilde verlengen, op de bank en uiteindelijk bij de beloften. Bij ‘psv hebben Ola Toivonen en Erik Pieters, beiden in het bezit van een aflopend contract, al te horen gekregen dat zij bij de beloften moeten beginnen.

‘Maar wij hebben Derk hard nodig dit jaar’, stelt Marc Overmars in AD Sportwereld. De directeur voetbalzaken van Ajax gaf eerder al aan dat Boerrigter ‘een aanvaller is met specifieke kwaliteiten’.

De flankspeler begon twee jaar geleden sensationeel aan zijn periode bij Ajax, kende een terugval vanwege blessureleed en viel vorig seizoen op door wisselvallige optredens, eerst op links en vervolgens rechts in de aanval. Club en speler hebben de intentie uitgesproken langer met elkaar door te gaan, maar nog geen afspraak voor een gesprek gemaakt.

De Boer moet voor de rechterkant in de aanval hoe dan ook op zoek. De trainer heeft Jody Lukoki geadviseerd op huurbasis elders te gaan spelen.Isaac Cuenca, die van FC Barcelona werd gehuurd, is als optie weggevallen nu de Spanjaard opnieuw knieproblemen heeft. Ryan Babel vertrekt waarschijnlijk naar het Turkse Kasimpasa.

Tekst: Algemeen Dagblad

Related posts