Nieuwe namen bij Ajax Vrouwen (Incl video)

Het vrouwenelftal van Ajax heeft zich versterkt met vijf nieuwe speelsters. Claudia van den Heiligenberg en Kelly Zeeman komen over van Telstar. Ook Marjolijn van den Bighelaar (psv) en Inessa Kaagman (Hollandia) zijn nieuw bij Ajax. Lauren Delleman is doorgestroomd vanuit het CTO-talententeam.

Voordat Claudia van den Heiligenberg en middenveldster Kelly Zeeman komend seizoen in het Ajax-shirt te bewonderen zijn, wacht eerst nog het Europees Kampioenschap in Zweden. Beide internationals bereiden zich momenteel met het Nederlands vrouwenelftal voor op het EK. Bij de Oranje Leeuwinnen treffen ze alvast de nodige nieuwe teamgenoten die ze straks in Amsterdam zullen tegenkomen.

Met name de 28-jarige Van den Heiligenberg komt straks veel bekenden tegen bij Ajax. De voormalig speelster van Telstar en AZ treft bij Ajax een aantal speelsters en stafleden uit haar AZ-tijd, waaronder trainer Ed Engelkes. ,,En verder ken ik de meeste speelsters wel van het nationale team of uit de onderlinge wedstrijden van vorig seizoen”, zegt de linksbuiten, die ‘blij en trots’ is dat ze komend seizoen met Ajax om de titel kan strijden. ,,Maar eerst gaat de focus op het EK. Daarna richt ik me volledig op mijn nieuwe club.”

Van den Heiligenberg voegt behoorlijk wat kampioenservaring aan de Ajax-selectie toe. Met Ter Leede en AZ werd ze de afgelopen jaren in totaal vier keer kampioen. En dat wil ze met Ajax ook graag bereiken. Ze heeft er in ieder geval alle vertrouwen in. ,,Ik denk dat het scheelt dat Ajax’ debuutjaar in de BeNe League inmiddels achter de rug is. Vorig seizoen waren veel dingen nieuw voor Ajax. Dat ligt nu anders. Het team heeft meer ervaring.” Ook Van den Bighelaar (22) weet wat het is om kampioen te worden. Voordat ze bij psv speelde, veroverde de aanvalster in 2012 de dubbel met ADO Den Haag.

Trainer Ed Engelkes is blij dat hij zijn team in de breedte heeft kunnen versterken. Tegenover het vertrek van Sabine Becx (FC Utrecht), Vesna Veltrop (ADO) en Donna Rossum (Buitenveldert) staat de komst van deze vijf nieuwe speelsters. Daarnaast blijft de technische staf in tact. ,,We beschikken nu over een mooie mix van routine en talent. Dit zorgt voor de juiste balans in de selectie. Claudia, Marjolijn en Kelly (19) hebben de nodige Eredivisie-ervaring. Daarnaast krijgen we er met de jeugdinternationals Inessa (17) en Lauren (18, beiden verdedigster) twee grote talenten bij, die zich bij ons verder kunnen ontwikkelen.”

Een ander positief punt is dat de concurrentie binnen het team zal toenemen. Dit tot tevredenheid van Engelkes. ,,Concurrentie houdt iedereen scherp. Je kan nu niet meer denken: ik speel toch wel. Met een selectie van 22 speelsters heb ik straks echt wat te kiezen.”

De Ajax Vrouwen trainen nog tot eind juni door en beginnen vervolgens op 28 juli met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De eerste speelronde in de BeNe League staat op 30 augustus gepland.

Tekst: Ajax.nl

Related posts