‘Grote club als Ajax, licht zo’n jongen helemaal door’

Voetbalminnend Nederland was afgelopen week niet bijster positief over Mike van der Hoorn neer. De verdediger van FC Urecht ging in de halve finale van het EK Onder-21 tegen Jong Italië in de fout en zodoende kon Fabio Borini de winnende treffer maken. De kritiek was niet mals: hij kon een mogelijke transfer naar een topclub vergeten en zijn markwaarde was aanzienlijk gedaald.

FC Utrecht spreekt van ‘een zuur moment’ voor Van der Hoorn, maar vind het ook een leermoment voor de talentvolle Nederlands jeugdinternational. “Als hij op basis hiervan zou worden afgeschreven, zou dat gek zijn”, claimt technisch manager Edwin de Kruijff dinsdag in gesprek met het Algemeen Dagblad. “Als we zo opportunistisch denken kunnen we de boel hier wel sluiten.”

“Een grote club als Ajax, licht zo’n jongen helemaal door, beoordeelt hem op een hele reeks wedstrijden”, geeft de sportbestuurder van de Domstedelingen aan. “En dan heeft hij wat te overleggen, want Mike heeft een klasse seizoen achter de rug. Hij heeft een grote stap gemaakt.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts