‘Eriksen ook op lijstje van AS Monaco’

De transfer van Christian Eriksen (21) van Ajax naar Borussia Dortmund lijkt een kwestie van tijd, zo meldt AD Sportwereld. Duitse media meldden gisteren dat de Deen binnen enkele dagen een meerjarig contract ondertekent. Overigens heeft de Duitse Champions League-finalist concurrentie van AS Monaco, waar de vormgever ook op het lijstje staat.

Maar Duitse media zijn ervan overtuigd dat de overgang van Eriksen naar Borussia Dortmund de komende dagen in een stroomversnelling komt. Ajax zou 15 miljoen euro in één keer willen ontvangen en willen bedingen dat het een percentage krijgt als Dortmund Eriksen weer doorverkoopt.

De Duitse club zag aanvankelijk Liverpool en Everton als serieuze concurrenten. Daar is nu AS Monaco bijgekomen. De gepromoveerde club wordt onder de kapitaalkrachtige eigenaar Dmitri Rybolovlev al het ‘Franse Manchester City’ genoemd nu de club naar verluidt 130 miljoen euro uittrok voor drie spelers, Radamel Falcao, James Rodríguez en João Moutinho. Ook de naam van Eriksen staat op de lijst van Rybolovlev van AS Monaco. De club informeerde al bij Ajax.

Tekst: Algemeen Dagblad

Related posts