Voormalig jeugdtrainer: ‘Eriksen voelt een enorme druk bij Denemarken’

Glen Riddersholm, een van de trainers die Christian Eriksen heeft meegemaakt toen hij nog een kleine jongen was, maakt zich geen zorgen over de middenvelder van Ajax. Volgens de voormalige trainer van Eriksen komt het wel goed met de middenvelder.

“Een paar jaar geleden speelde Eriksen Champions League-voetbal op zijn computer en nu leeft hij zijn droom. Hij gaat echt door een achtbaan. Hij heeft inmiddels zijn eerste miljoen verdiend en een auto gekocht. Maar bij het Deense nationale elftal voelt hij een enorme druk. Hij is geobsedeerd, want hij wil daar zo graag presteren. Maar ik maak me geen zorgen om hem. We moeten wachten en dan zien we wel wat er gebeurt”, aldus Riddersholm in gesprek met het Deense Ekstrabladet.

Riddersholm zag in het verleden al dat de Ajax-speler veel talent heeft. “Christian is de beste speler die ik ooit heb getraind en gezien, dat heb ik altijd al gezegd”, zo ging de jeugdtrainer van Eriksen verder. “Zijn spelintelligentie is van ongekend hoog niveau, maar het ligt er wel aan wie er om hem heen spelen. Hij moet spelers hebben die begrijpen wat hij wil doen. Dat is niet altijd het geval bij de nationale ploeg.”

Tekst: Soccernews

Related posts