Ajax met twee juniorenteams Europees

Ajax zal komend seizoen met twee jeugdteams in twee Europese topcompetities actief zijn. Het ene team zal uitkomen in de Youth League, een UEFA-competitie voor het hoogste jeugdteam (o/19) van deelnemers aan de goepsfase van de UEFA Champions League. Het andere team (o/18) komt uit in de NexGen Series, de Europese competitie waaraan Ajax de afgelopen twee jaar ook deelnam.

De wedstrijden in de Youth League zullen zoveel mogelijk rond de Champions League-speeldata van Ajax 1 worden gepland. De deelnemende teams worden in acht groepen verdeeld en spelen van september tot en met december 2013 in een poulesysteem. De acht groepswinnaars en nummers twee plaatsen zich voor de knock-outronde – één wedstrijd – die vanaf februari 2014 op het programma staat. De winnaar wint de Lennart Johansson Trofee, vernoemd naar de erevoorzitter van de UEFA. De Europese voetbalbond zal deze nieuwe competitie ook in het seizoen 2014-2015 organiseren. Daarna wordt bekeken of het een vervolg krijgt.

Het onder 18-team van Ajax zal in de NextGen Series de Amsterdamse clubkleuren verdedigen. Dit internationale toernooi trapte in augustus 2011 af en Ajax haalde dat seizoen de finale. Na een spannende penaltyserie ging de winst uiteindelijk naar Internazionale. Grote smaakmaker van het toernooi was echter Ajax, dat naam maakte door prachtige overwinningen op Barcelona (3-0) en Liverpool (6-0). Afgelopen jaar strandde Ajax A1 in de achtste finale. Daarin was Aston Villa op de Toekomst met 1-2 te sterk.

Bron: Ajax.nl

Related posts