Schrijf je in voor groot fancongres FSE in Arena

Combiregelingen, hoge toegangsprijzen, boetes voor ludieke spandoeken: hoe vrij en loyaal kunnen voetbalsupporters nog zijn in het huidige voetbal? De FSE (Football Supporters Europe) organiseert van 19 tot 21 juli een congres in de Amsterdam Arena. Als Nederlandse voetbalsupporter kun je ook aanwezig zijn.

Het is de zesde keer dat de FSE een grootschalig fancongres organiseert. Inmiddels hebben zich al ruim driehonderd supporters uit heel Europa zich aangemeld om mee te discussiëren over belangrijke supportersonderwerpen. Hoe moeten we bijvoorbeeld omgaan met de trend dat miljardairs het voetbal als leuke investering zien? En wat wil je eigenlijk betalen voor een kaartje? En is het ‘moderne voetbal’ een bedreiging voor de fancultuur? En leuk zo’n EK 2020 in verschillende landen, maar hoe moeten de supporters dat logistiek gaan regelen?

De Amsterdam Arena is decor voor een serie van werkgroepen en discussies, waarbij ook een afvaardiging van de Uefa aanwezig zal zijn. Een van hen is Gianni Infantino, die we natuurlijk vooral kennen van de Champions Leaguelotingen afgelopen jaren.

Klik hier voor het gehele programma. Wil jij het Fans Congress ook niet missen? Dan kun je je hier aanmelden!

Bron: Ajaxlife

Related posts