Stam bouwt trainerscarrière gestaag op

Jaap Stam is vanaf volgend seizoen onderdeel van de technische staf bij Ajax. De beginnend trainer is niet van plan om meteen in een avontuur te stappen zonder de nodige ervaring en bouwt zijn trainerscarrière gestaag op.Bepaalde zaken die huidige trainers doen, ziet Stam niet zitten. “Je zult mij niet snel met een flipover vol looplijnen zien. Of langdradige wedstrijdbesprekingen houden, dat vind ik onzin. Als je de hele week wedstrijdgericht hebt getraind, klopt er iets niet als je op het laatste moment de hele handel nog moet uitleggen”, zegt de oud-verdediger tegen Voetbal International.

“Op de trainerscursus leer je hoe je een wedstrijdbespreking kunt houden met zo’n magneetbord. Toen ging ik me afvragen hoe vaak ik trainers heb meegemaakt die dat ook echt deden. Alex Ferguson deed dat af en toe, maar Carlo Ancelotti, Roberto Mancini, Alberto Zaccheroni, Dino Zoff; ik heb ze nooit met magneetjes zien schuiven.”

Tekst: Soccernews

Related posts