Jong Oranje in halve finale tegen Jong Italië na 3-0 nederlaag tegen Spanje

Jong Oranje zal in de halve finale uit moeten komen tegen Jong Italië. In de laatste groepswedstrijd ging een B-elftal van Cor Pot met 3-0 onderuit tegen Jong Spanje. Daardoor zijn de Spanjaarden groepswinnaar, zij treffen Jong Noorwegen in de andere halve finale. Bij Jong Oranje stond Danny Hoesen in de basis. In de slotfase was hij dicht bij een treffer, hij raakte de lat. Hoesen liep in de slotfase ook tegen een gele kaart op.

Spanje kwam in de 26ste minuut op voorsprong door Álvaro Morata. Niet veel later kreeg Jong Oranje ook een levensgrote kans, maar Mike van der Hoorn schoot van dichtbij op het been van Jong Spanje-doelman David de Gea. Vrijwel direct daarna tikte Isco, die een goede loopactie inzette, de 2-0 voor de Spanjaarden binnen.

Na rust veranderde er niets aan het spelbeeld, aangezien de Spanjaarden bleven domineren. Depay en Hoesen wisten allebei nog een keer te lat te treffen, maar de ploeg van Cor Pot wist zijn kansen niet in doelpunten uit te drukken. In de laatste minuut van de officiële speeltijd wist Vázquez de score zelfs op 3-0 te brengen.