Fox lanceert nieuwe Nederlandse televisiezender met uitzendrechten Eredivisie

Nederland krijgt er een nieuwe televisiezender bij en voor de voetbalwereld is het een belangrijke speler. Het gaat namelijk om een open zender van het Amerikaanse FOX, dat sinds vorig jaar de eigenaar is van de uitzendrechten van de Eredivisie. FOX, deel van het imperium van mediamagnaat Rupert Murdoch, is eveneens eigenaar van Eredivisie Live.

Diverse voetbalclubs en kabelmaatschappijen hebben de komst van FOX bevestigd aan de NOS. Het Amerikaanse bedrijf heeft zelf nog geen bevestiging gegeven, de verwachting is dat er binnen enkele weken meer mededelingen komen. FOX gaat series, films en sport uitzenden. De zender, die FOX NL gaat heten, gaat onder meer samenvattingen van de Premier League, de Serie A en de Jupiler League uitzenden.

Een eigen zender biedt het bedrijf tevens de kans om vanaf het seizoen 2014/15 de samenvattingen van de Eredivisie op het eigen kanaal te laten zien. De samenvattingen, komend seizoen nog te zien bij de NOS, moeten volgens de huidige regelgeving te zien zijn op het open net.

Tekst: Voetbalzone

Related posts