Bazoer mocht geen wedstrijden spelen maar zat niet stil: ‘Mijn sterke punten zijn nog meer een wapen geworden’

Riechedly Bazoer heeft de keuze gemaakt om komend seizoen zijn opleiding te vervolgen bij Ajax in plaats van psv. Deze overstap heeft behoorlijk wat ophef veroorzaakt. Door de keuze eind november bekend te maken en hij vervolgens noodgedwongen moest stoppen bij psv, mocht Riechedly geen officiële wedstrijden spelen voor Ajax. Maar dat betekent niet dat hij heeft stil gezeten. Het tegenovergestelde is juist het geval. Hij heeft zich uitstekend ontwikkeld de laatste maanden in oefenwedstrijden en op de trainingen, en daardoor grote sprongen gemaakt. Zowel op sportief als persoonlijk vlak. Dat stelt het pas zestienjarige talent op de website van zijn begeleider Forza Sports Group .

Ondanks dat hij geen wedstrijden mocht spelen heeft Bazoer niet stil gezeten: ‘Ik heb bijna elke dag veel getraind om sterker en beter te worden. Bij Ajax wordt veel individueel getraind, daar heb ik super veel aan gehad. Mijn sterke punten zijn nog meer een wapen geworden en aan mijn zwakke punten hebben we veel gewerkt’.

Je bent overgestapt van de ene naar de andere topclub. Bevalt de overstap?
Het was een hele hectische periode voor mij en de familie. Ik heb na goed overleg met mijn broer en familie weloverwogen deze beslissing genomen. Psv is een fantastische club maar mijn droom is om profvoetballer te worden en mijn gevoel is dat ik die kans sneller krijg bij Ajax. Daarbij sprak het technische verhaal ons zeer aan.

Wat is het grootste verschil tussen psv en Ajax tot nu toe?
Ik vind het een grote motivatie dat er zoveel oud-profspelers bij de club actief zijn en elke dag met mij bezig zijn om me beter te maken. Dat merk je aan alles! Het grootste verschil merk ik echter met name in de beleving van de tegenstanders of hun fans als ze tegen Ajax moeten spelen. De wil om te winnen van Ajax is zo groot dat ik daar wel even aan moest wennen.

Wat voor soort trainingen heb je gehad de afgelopen maanden?
Bij Ajax wordt er, veel en intensief, individueel getraind. De trainingen zijn gericht op je positie in het veld. Dan moet je denken aan situaties die voor mij vaak voor zullen komen tijdens een wedstrijd. Daarnaast heb ik veel getraind op mijn crosspass, op afstandschoten vanuit de tweede lijn, snelheid en koppen.

Wat verwacht je van volgend seizoen?
Allereerst ben ik superblij dat ik weer in officiële wedstrijden kan voetballen. Ik heb in het afgelopen halfjaar keihard aan mezelf gewerkt en nu is het tijd om het te laten zien op het veld. Ik mag gelukkig op 24 juni beginnen bij meneer De Boer en ga daar mijn uiterste best doen om zolang mogelijk bij het eerste te blijven.

Bron: Forza Sports Group

Related posts