‘Ajax vraagt het meest voor De Jong’

Miralem Sulejmani blijkt vier ton per doelpunt te hebben gekost als je zijn salaris, transfersom en makelaarsfee’s optelt en deelt door zijn productie. ‘Krankzinnig natuurlijk’, reageert verslaggever en Ajax-watcher Simon Zwartkruis op VI Radio.

Is hij de grootste miskoop van Ajax aller tijden? ‘Financieel gezien zeker, met Albert Luque als tweede. Die verdiende nog meer en heeft nog minder gepresteerd, maar die speelde toch korter bij Ajax’, is de mening van Zwartkruis.

De journalist informeerde eerder deze week bij Marc Overmars of er al concrete belangstelling is voor sommige spelers, maar dat is er nog niet. ‘Ik heb nog specifiek gevraagd naar Dortmund en Eriksen. Daar is ook niets concreet uit voortgekomen.’

Ajax verwacht dat er interesse gaat komen voor Siem de Jong, Eriksen en Toby Alderweireld. De hoogste prijs zal Ajax gaan vragen voor de aanvoerder. ‘Van die drie is De Jong degene van wie Ajax het minst graag afscheid wil nemen. Hij staat nog twee jaar onder contract. In die zin zal Ajax zijn prijs hoog houden. De andere spelers zullen goedkoper zijn, maar Ajax heeft met Overmars een directeur die stevig is met onderhandelen. Die bedragen zullen niet veel clubs willen betalen.’

Tekst: Ajaxshowtime

Related posts