Oranje wint ook van China: 0-2 (Incl. video)

Het Nederlands elftal heeft zijn laatste krachtmeting van 2012 – 2013 afgesloten met een overwinning op China. In het matig bezette Workers Stadium in Beijing eindigde de oefenwedstrijd dinsdagmiddag in 0-2. Siem de Jong begon in de basis.

Nederland had vijf dagen na de probleemloze oefenzege op Indonesië (0-3 in Jakarta) ook weinig moeite met gastheer China. Siem de Jong zag zijn prima optreden, en twee doelpunten, in de eerste wedstrijd van de Azië-trip in de Chinese hoofdstad beloond met een basisplaats. De Ajacied kreeg daarmee de voorkeur boven Wesley Sneijder. De oud-Ajacied verloor daarmee naast het aanvoerderschap (vrijdag al aan Robin van Persie) ook zijn vaste plek in het elftal van Louis van Gaal. De doelmannen Kenneth Vermeer en Jasper Cillessen keken negentig minuten toe. Michel Vorm kreeg een kans.

Dinsdagavond komen er nog enkele Ajacieden in actie. Zowel Finland als Denemarken speelt een WK-kwalificatiewedstrijd. De Denen (met Christian Eriksen, Viktor Fischer en Lasse Schöne in de selectie) ontvangen in Kopenhagen Armenië. De Finnen (met Niklas Moisander) treden in Gonel aan tegen de gastheren van Wit-Rusland. Woensdag speelt Jong Oranje zijn laatste poulewedstrijd op het EK in Israël tegen Spanje. De internationals van Cor Pot (o.a. Daley Blind, Ricardo van Rhijn en Danny Hoesen) zijn al geplaatst voor de halve finales, op zaterdag. Het trio moet in Israël voorlopig dus nog even wachten op vakantie.Tekst: Ajax.nl

Related posts