Definitief: Sulejmani tekent voor vijf jaar bij Benfica

Miralem Sulejmani vervolgt zijn profcarrière zoals verwacht in het shirt van Benfica. De 24-jarige vleugelaanvaller werd al een half jaar gelinkt aan de Portugese topclub, maar het duurde lang voordat de officiële bevestiging naar buiten kwam. Nu maakt de verliezend finalist van de Europa League en vicekampioen van de Liga Sagres via de officiële webiste bekend dat hij voor vijf jaar heeft getekend.

Sulejmani werd in de zomer van 2008, toen Marco van Basten er trainer was, door Ajax weggekocht bij sc Heerenveen. Sulejmani had op dat moment een superseizoen achter de rug bij de Friezen en dus wilde men het onderste uit de kan voor hem. Uiteindelijk betaalde Ajax liefst 16,25 miljoen euro voor de Servische vleugelaanvaller, een nationaal record dat sindsdien door geen club aangescherpt is.

Hoge verwachtingen
Sulejmani kon de hoge verwachtingen echter nooit waarmaken en belandde in zijn laatste seizoen buiten de selectie. Frank de Boer deed tussen augustus en oktober slechts vijf keer een beroep op Mikki en negeerde hem vervolgens. Inclusief salaris heeft Ajax bijna 25 miljoen euro voor Sulejmani moeten betalen; nu loopt hij transfervrij de deur uit richting Lissabon. Benfica omschrijft hem als een ‘veelzijdige speler’ die op meerdere posities uit de voeten kan.

De Portugezen zeggen ook dat Sulejmani bekend staat om zijn snelheid, techniek en inzicht, kwaliteiten waarvan Ajax de laatste jaren niet veel meer merkte. De komende tijd zal Sulejmani officieel onthuld worden als nieuwe aanwinst voor Benfica. Het aantal Serviërs bij de club uit Lissabon komt daarmee op liefst vijf: Stefan Mitrovic en Nemanja Matic spelen er al en Filip Djuricic en Lazar Markovic zijn gehaald voor het nieuwe seizoen.

Tekst: Voetbalzone

Related posts