Damon Mirani (B1) uitgeroepen tot Talent van het Jaar van de jeugdopleiding

Damon Mirani is dinsdagavond gehuldigd als Talent van het Jaar van de Toekomst. De 17-jarige rechtsbenige centrale verdediger ontving op de Toekomst uit handen van Wim Jonk (technisch hart) en Theo van Duivenbode (bestuursraad) de Sjaak Swart Trofee. De afgelopen jaren ging de prijs naar Mickey van der Hart (2012), Davy Klaassen (2011) en Christian Eriksen (2010).

De talentvolle Mirani is international van Oranje onder 17. Hij verruilde na het seizoen 2011 – 2012 de jeugdopleiding van FC Volendam voor die van Ajax. Mirani begon met voetballen in de F8 van VV Monnickendam.

,,Dit is een mooie bekroning van het seizoen’’, vertelt de Ajacied op de Toekomst. Mirani treedt met zijn uitverkiezing onder meer in de sporen van Mickey van der Hart en Davy Klaassen, voor hem de laatste twee Talenten van het Jaar van de Toekomst. Beiden maken nu deel uit van de A-selectie van Frank de Boer. Eerder bemachtigden onder meer ook de toenmalige jeugdspelers Daley Blind, Wesley Sneijder en Urby Emanuelson de eretitel.

Bron: Ajax.nl

Related posts