Voormalig Ajax-talent Van Velzen wil na vertrek bij Man United terug naar Nederland

Vorige week maakten de clubs uit de Premier League bekend welke spelers met aflopende contracten transfervrij zullen vertrekken. Op de lijst van Manchester United stond ook de naam van een Nederlander: Gyliano van Velzen moet een doorbraak op Old Trafford uit zijn hoofd zetten. De Amsterdammer zoekt een nieuwe club en hoopt op een terugkeer naar zijn vaderland.

De negentienjarige Van Velzen is een linksbenige vleugelaanvaller, die drie jaar geleden werd weggeplukt uit de jeugdopleiding van Ajax. De dribbelaar brak niet door in het eerste van United: wel kwam hij tot twaalf competitiewedstrijden voor Antwerp FC, dat Van Velzen in het afgelopen seizoen huurde van de recordkampioen. Hij maakte nog een doelpunt tegen FC Brussels.

United neemt na drie jaar afscheid van Van Velzen en de aanvaller staat in de belangstelling van clubs uit Engeland. Hij hoopt echter terug te kunnen keren op de Nederlandse velden: “Ik ben pas negentien jaar en heb de afgelopen seizoenen in de jeugd en de beloften gespeeld”, zegt hij tegen Voetbal International. “Het belangrijkste is nu dat ik veel wedstrijden ga spelen in een eerste elftal. Ik denk dat ik het beste pas in Nederland.”



Tekst: Voetbalzone

Zie eerder bericht:
16-09-2010: Jongeling Gyliano van Velzen (16): ‘Man United is echt een stap hoger dan Ajax’

Related posts