Van Rhijn: ‘Ik heb geen voorkeur voor Italië of Noorwegen’

Na twee wedstrijden maakt Jong Oranje zich al op voor de halve finale van het EK. Voor Ricardo van Rhijn komen de goede resultaten als een aangename verrassing. Ook kijkt de rechtsback van Ajax alvast vooruit.

”Heel mooi dat het ons zo snel gelukt is om ons daar al voor te plaatsen”, doelt Van Rhijn tegenover NUsport op de plek bij de laatste vier van het Jeugd-EK. ”Nu gaan we woensdag met Spanje uitvechten wie er eerste en tweede wordt. Maar de belangrijkste stap is al gezet.”

”Of die eerste plaats wel belangrijk is? Toch wel ja”, stelt de aanvallend ingestelde vleugelverdediger, die over drie dagen zijn 22e verjaardag viert. ”Niet alleen vanwege de prestige, het is gewoon een goed gevoel om als nummer één door te gaan.”

In de volgende ronde wacht de confrontatie met de generatiegenoten van Italië of Noorwegen. ”Ik heb geen voorkeur”, aldus Van Rhijn. ”Zowel Italië als Noorwegen heb ik in actie gezien en zij maakten allebei een goede indruk. We wisten vooraf al dat dit toernooi heel sterk bezet is’.”

Tekst: Voetbalcentraal

Related posts