Ajax sportiefste ploeg van afgelopen seizoen: minste overtredingen en kaarten

Ajax was over het seizoen 2012 – 2013 in meerdere opzichten de sportiefste ploeg. Zo maakten de Ajacieden van Frank de Boer verreweg de minste overtredingen (336) van alle clubs in de Eredivisie. Het is wellicht een logisch gevolg dat de spelers van de landskampioen ook de minste gele kaarten incasseerden: 36. Deze en meer cijfers vind je binnenkort in het Sportief Verslag 2012-2013.

Ajax bleef, wat het aantal overtredingen betreft, als enige onder de grens van 400. In het kielzog van Ajax volgt PEC Zwolle als sportiefst voetballende ploeg. De Zwollenaren staan tweede met ‘slechts’ 409 overtredingen. VVV-Venlo is de nummer twee in de lijst ‘minste gele kaarten’. De Venlonaren werden over 34 competitieduels 44 keer op de bon geslingerd.

In het Sportief Verslag hebben Ajax en official sponsor BDO Accountants & Adviseurs alle mogelijke cijfers en statistieken van het seizoen 2012-2013 uitgewerkt. Het geeft een mooi inzicht in de weg naar het 32ste kampioenschap in de clubhistorie. Het verslag verschijnt binnenkort.

Tekst: Ajax.nl

Related posts