Viergever houdt hoop op transfer naar Ajax: ‘Moisander ziet me graag bij Ajax komen’

De kans dat Nick Viergever deze zomer vertrekt bij AZ, is groot. “Als je voor vier jaar tekent, ga je er toch in principe van uit dat je na drie jaar vertrekt”, aldus de AZ-verdediger tegenover Voetbal International. Bijtekenen is voor de 23-jarige centrale verdediger geen optie. “Dan haal je dus niet wat je echt wilde. In deze fase van je carrrière gaat het meestal als volgt: eerste jaar wennen, tweede jaar basisspeler worden, derde jaar bepalend zijn. En daarna ben je hopelijk klaar om te gaan.”

“Anderhalf jaar geleden wilden ze mijn contract verlengen. Ik had daar wel oren naar, maar we kwamen er niet uit. Afgelopen winter is er door AZ nog een poging gedaan. En toen heb ik gezegd dat ik eerst wilde kijken hoe het deze zomer gaat lopen.”

Middenvelder
Psv wordt nadrukkelijk in verband gebracht met de 23-jarige centrale verdediger. Viergever zou echter als middenvelder naar Eindhoven gehaald worden als vervanger van Van Bommel en niet als verdediger, zo luiden de berichten.

Is Ajax nog een optie? “Weer samen met Niklas Moisander. Hij ziet me graag komen, dat weet ik. We vulden elkaar goed aan.” Hij bevestigt dat zijn naam steeds minder valt in verhouding tussen topclubs. “Ik ben wat uit beeld geraakt. Zo voelt het soms wel. Maar nu ben ik er ook meer mee bezig. Vorig jaar dacht ik helemaal nog niet aan een transfer.”

Bod
“Ajax legde een goed bod neer bij AZ. Het was onbespreekbaar. De interesse is er nog steeds, zeggen ze. Ik ben dus niet helemaal uit de picture, hoogstens sta ik wat verder op de achtergrond. Daarom is de kans groot dat ik na de vakantie eerst gewoon bij AZ aan de voorbereiding begin. Als er geen Nederlandse club komt, moet ik een afweging maken. Mijn contract uitdienen of naar het buitenland? Maar dan moet er wel iets leuks komen. Ik zie mezelf niet bij de nummer twaalf van Frankrijk zitten”, zo besluit hij.

Bron: Voetbal International

Zie ook eerdere bericht:
19-04-2013: Moisander: ‘Maher en Viergever? Die zou ik er graag bij hebben hier’

Related posts