Met Ajax de zomer door

Voor de echte Ajax-fan moet het moeilijk zijn, zo’n zomerstop. Maar over zeventien dagen barst de voorbereiding op het nieuwe seizoen 2013-2014 alweer los bij de kampioen. Pak je agenda er maar bij en noteer de belangrijkste data voor de komende maanden.

Maandag 24 juni:
Voor veel Ajacieden zit de vakantie er weer op. Het merendeel van de spelers meldt zich voor het eerst sinds de vakantie weer bij de club. Houd de website in de gaten wanneer de eerste openbare training van het seizoen staat gepland.

Zaterdag 29 juni:
SDC Putten – Ajax (14:30 uur)

Maandag 1 juli:
Start trainingskamp in Oostenrijk. De Ajacieden bereiden zich hier tot 9 juli voor. Tijdens deze trainingsperiode oefenen de Ajacieden tegen Dynamo Dresden in Duitsland.

Zaterdag 6 juli:
Dynamo Dresden – Ajax (16:00 uur)

Zaterdag 13 juli:
RKC Waalwijk – Ajax (16:00 uur)
De Graafschap – Ajax (20:00 uur)

Maandag 15 juli:
Start trainingsweek in De Lutte (tot en met 20 juli). Tijdens deze trainingsperiode oefenen de Ajacieden onder meer tegen Werder Bremen.

Vrijdag 19 juli:
Werder Bremen – Ajax (20:15 uur)

Zaterdag 27 juli:
Het officiële seizoen begint zoals gebruikelijk met de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Bekerwinnaar AZ komt naar de Amsterdam ArenA voor de krachtmeting met kampioen Ajax. Aanvang: 18:00 uur

Vrijdag 2 augustus:
Start Eredivisie 2013-2014. Half juni wordt het definitieve speelschema gepresenteerd. Houd de website in de gaten om te zien tegen welke club Ajax het seizoen zal openen.

Donderdag 29 augustus:
De loting van de groepsfase UEFA Champions League in Monaco. Vorig jaar trok Ajax naar Dortmund, Manchester en Madrid. Welke steden doen de Ajacieden dit seizoen aan?

Dinsdag/Woensdag 17/18 september:
De eerste speelronde van de Champions League staat op het programma.

Tekst: Ajax.nl

Related posts