‘Oud Ajax-trainer Koeman geveld door zware zonnesteek in Dubai’

Dat de zon zijn intrede in ons land heeft gedaan, is niemand ontgaan. Steeds weer wordt men gewaarschuwd voor de gevaren die de zon kan hebben. Dat niet iedereen deze waarschuwingen in acht neemt, blijkt uit het feit dat Ronald Koeman is getroffen door een serieuze zonnesteek.

Dit is gebleken uit het feit dat Ronald Koeman daadwerkelijk verwacht dat feyenoord binnen afzienbare tijd als landskampioen gehuldigd zal worden op de Coolsingel. Zijn spelersgroep is weer een jaartje ouder en zal misschien heel iets beter worden, aldus Koeman. Vandaag sprak de coach met een aantal journalisten in Dubai, die wilden weten hoe de club zich na jaren van financiële rampspoed weer terug heeft gewerkt naar de subtop. “Dit seizoen was iets minder slecht vanwege alle geldproblemen.”

De rotterdammers eindigden dit seizoen als derde, met een achterstand van maar liefst zeven punten op landskampioen Ajax. Toch denken de rotterdammers er ieder jaar ietsje dichter bij te komen. “Volgend jaar worden we misschien wel kampioen”, vertelde een cynisch lachende Koeman aan Reuters. “Het zal een zwaar gevecht worden. Ajax en psv hebben veel meer financiële mogelijkheden, maar wij hebben misschien wel meer talent.”

Voorwaarde voor succes is wel dat feyenoord de kern van de huidige spelersgroep bijeen kan houden Dat houdt in dat spelers als Bruno Martins Indi, Stefan de Vrij, Jordy Clasie en Graziano Pellè niet stuk voor stuk vertrekken, ook al zouden zij dit nog zo graag willen. “We hebben veel jonge spelers en die zijn volgend jaar weer wat rijper. Als we deze groep bij elkaar kunnen houden, hebben we misschien wel mogelijkheden”, aldus een verhitte Koeman.

Succes in Europa sluit de oefenmeester voorlopig als vanzelfsprekend uit. “De fans weten dat we misschien ooit zullen winnen van Manchester City, maar als we tien keer tegen ze spelen verliezen we negen keer. Om die reden is het voor ons onmogelijk om de Champions League te winnen. Dan zul je toch moeten afrekenen met clubs als Real Madrid, Barcelona, Ajax en Manchester United.” Mocht dat ooit weer het geval zijn, dan is Koeman zelf waarschijnlijk al vertrokken. “Er komt misschien weer een moment waarop ik graag naar het buitenland wil en eindelijk weer eens Europa in kan”, verklapte hij.

Related posts