Leeuwenburgh bedwingt Alpe d’Huez ter nagedachtenis aan overleden vader

Ajax A1 keeper Peter Leeuwenburgh heeft al hardlopend de beroemde Alpe d’Huez weten te bedwingen. Hij deed dit ter nagedachtenis aan zijn vorig jaar aan kanker overleden vader. In november 2011 kreeg de familie te horen dat de vader van Leeuwenburg een tumor had in zijn slokdarm.

Met zijn allen gingen zij de strijd aan tegen de ziekte met als doel volledige genezing. Na alle bestralingen en chemokuren gingen de ouders van Leeuwenburgh voor een laatste keer naar het ziekenhuis om een scan te maken ter voorbereiding op de operatie. Helaas bleken op deze scan door het hele lichaam van zijn vader uitzaaiingen te zitten. Ongeneesbaar. ‘Deze strijd heeft mijn vader nooit kunnen winnen’, aldus Leeuwenburgh. Op zaterdag 2 juni 2012 overleed zijn vader.

Op de eerste dag van het tweedaagse evenement bedwong Leeuwenburgh de beruchte berg in minder dan twee uur. Precies 1 uur, 59 minuten en 24 seconden had Leeuwenburgh nodig om de 14km steile berg op te komen, een gemiddelde van 8 minuut 34 per kilometer. ‘Deze is voor jou pap’, aldus Leeuwenburgh via zijn Facebook-pagina.

Tekst: o.a Ajaxshowtime

Zie eerder bericht:
31-05-2013: Leeuwenburgh gaat Alpe d’Huez bedwingen, ‘Voor onze man, vader en broer’

Related posts