VI: Babel voor drie jaar naar Turkse Kasimpasa

Ryan Babel (26) verlaat Ajax en vervolgt zijn loopbaan bij het Turkse Kasimpasa. Ook Ryan Donk (27) trekt naar de club waar voormalig Ajacied Shota Arveladze trainer is, zo meldt Voetbal International.

Het contract van Babel bij Ajax loopt deze zomer af, waardoor er geen transfersom betaald hoeft te worden door de Turken. Babel tekent bij zijn nieuwe werkgever voor drie jaar.

Afgelopen zomer kocht de 42-voudig Oranje-international zijn doorlopende contract bij 1899 Hoffenheim nog af om op transfervrije basis naar Amsterdam te kunnen verkassen. In het kampioensseizoen kwam Babel uiteindelijk tot zestien optredens en vier goals.

Donk, die bij Club Brugge nog over een contract tot medio 2014 beschikte, is de andere Nederlander die de Turkse club komt versterken. Hij verlaat de Belgische topclub na vier seizoenen. Donk stond in het verleden onder contract bij RKC Waalwijk, AZ en West Bromwich Albion.

Kasimpasa werd het afgelopen seizoen zesde in de Turkse competitie en hoopt volgend seizoen de aansluiting te vinden met de bovenste ploegen.

Tekst: VI.nl

Related posts