In Memoriam: Bobby Haarms

Vandaag is het alweer vier jaar geleden dat ons erelid en oer-Ajacied Bobby Haarms is overleden. De Goede Beul werd 75 jaar. Uiteraard staan wij hierbij stil vandaag en gedenken wij een groots Ajacied. “Vooruit snuiters, we moeten door!”

Op zaterdag 6 juni 2009 overleed Haarms op 75-jarige leeftijd in het VU medisch centrum in Amsterdam. Op 13 juni 2009 werd er op sportpark De Toekomst een afscheidsplechtigheid georganiseerd. Op de bijeenkomst spraken Louis van Gaal en Ajax-voorzitter Uri Coronel. Team-manager David Endt voerde het woord namens de familie Haarms. Tevens werd onthuld dat de hoofdtribune op het sportpark is hernoemd in Bob Haarms Tribune. De rouwstoet reed na afloop via de Amsterdam ArenA, het supportershome en de Middenweg naar de Nieuwe Oosterbegraafplaats, waar Haarms werd begraven.

Inmiddels staat het standbeeld van ons aller Bobby Haarms bij de hoofdingang van de Amsterdam Arena. Een hersteltrainer met een eigen standbeeld. Er zijn er niet veel die dat kunnen zeggen. Bob Haarms kan het wel zeggen. Dankzij de Ajacieden die hij zo lief had en de Ajacieden die hem lief hadden. De avond van de onthulling werd er eentje met een lach en een traan. Bob we zullen je nooit vergeten!





Related posts