ArenA en nieuwe Kuip strijden om plek Euro 2020: De Kuip de diepte in

De Amsterdam ArenA en de nieuw te bouwen Kuip in Rotterdam zijn de twee belangrijkste kandidaten om aangewezen te worden als Nederlandse speellocatie voor het EK van 2020. Dit EK wordt ter ere van het zestigjarige bestaan van het Europese landentoernooi over meerdere landen gehouden.

De Nederlandse KNVB wil dolgraag dat het toernooi ook in Nederland gespeeld zal worden, waarop Bert van Oostveen, directeur betaald voetbal, het gesprek aan zal gaan met de stadiondirecties en de gemeente besturen van Amsterdam en Rotterdam of een kandidatuur mogelijk is.

In september van dit jaar zal de KNVB een definitief besluit nemen over het al dan niet officiële aanmelding bij de UEFA. De Europese voetbalbond zal na het WK-voetbal van volgend jaar een definitief besluit nemen over de dertien speelsteden tijdens het EK in 2020.

Kuip de diepte in
De burgemeester en wethouders van Rotterdam zouden een nieuw stadion voor Feyenoord willen, maar het is nog altijd niet uitgesloten dat De Kuip zal worden gerenoveerd. Hoogleraar Hennes de Ridder is met een alternatief plan gekomen en heeft berekend dat een extra ring op De Kuip 117 miljoen euro kan kosten, terwijl de bouw van een nieuw stadion liefst 362 miljoen kost. Volgens RTV Rijnmond wil de hoogleraar met zijn goedkopere plan niet de hoogte in, maar de diepte. Hij stelt voor om zo’n vier meter grond af te graven, waardoor het veld een stuk lager komt te liggen. Er komt dan ruimte voor 56.000 toeschouwers, businessunits, cafés en toiletten.

Related posts